Om Timbros folkbildning och C

Jag har kommenterat idédebatten kring C med en ny artikel på Newsmill. Det får vara någon måtta på det oerhört tramsiga pratet om att Timbro ”infiltrerar” partierna genom att utbilda dem i klassisk politisk ideologi. Hur kan det vara infiltration att låta folk läsa och tänka teoretiskt? Och hur kommer det sig att så många skribenter och ledarsidor som säger att de är liberala runt om i landet fört fram så mycket trams kring detta istället för att bara erkänna att de inte är liberala själva?

Katrineholmskuriren gjorde en särskild dum grej med detta, där de skrev sosse-ledare under en hel vecka. Jag försökte svara direkt där men de sade givetvis inte ens ”nej tack” utan svara bara inte överhuvudtaget när jag försökte få kontakt. Det är inget fel att vara mer socialistiskt lagt, herregud, men då kan man ju vara ärlig med det istället för att angripa klassiska liberala värderingar och säga att dessa är ”infiltrerade” av Timbro?

Infiltration säger ju indirekt att den som för fram åsikten inte gör det ärligt utan har blivit orättvist påverkad att göra så. Är det verkligen så svårt för debattörer som Nycander och ledarsidor som Kuriren att acceptera att vi unga i C tror på plattare skatt och öppnare gränser? Var ligger det radikala?

Läs även Markus i expressen idag.

 

Annonser

2 thoughts on “Om Timbros folkbildning och C

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s