Lite genusilska

Vill du bli lite aktivistiskt arg på kvällskvisten rekommenderas denna dokumentär från vetenskapens värld.

http://svtplay.se/v/2584153/vetenskapens_varld/man__kvinna_eller_mittemellan?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2584153/sb,p102815,1,f,-1

Hörrni den strikta uppdelningen i två kön måste inte vara självklar! Den har inte varit det i andra kulturer och andra tider, vi kan välja annorlunda. Jag blir så ledsen och arg över alla dessa liv som måste förstöras för att de inte passar in i våra normer, hur vi måste skära sönder kön och gömma undan barn på grund av något vi kulturellt konstruerat. Alla ni ateister, här har vi verkligen något att bli upprörd över! En mänsklig inbillad konstruktion som vi måste trycka ner individer i. Begränsa deras självkänsla, frihet, njutning och uppväxt för att göra dem ”normala”. Att sitta och titta på en far som kallar sin dotter ”abnormal” gör bara ont.

Om man räknar in alla typer av ”avvikande könstillhörighets” syndrom som vi har i sjukvården idag så är det ungefär lika vanligt som tvillingfödslar eller rött hår. Det här är inte en pyttefråga för kvinnliga elitidrottare (överrepresenterat i den gruppen kan man säga…) det är en frihetsprincip. Finns det inga uppenbara medicinska skäl ska man inte skära i små barns könsorgan. Vi ska inte lära våra barn att det är något hemskt och fruktansvärt att inte vara exakt som könsrollen begär och vi ska aldrig aldrig kalla varandra för onormala.

Sådana dagar får man i alla fall bara tacka Gudarna för att de gav oss Judith Butler.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s