wankinandcrying and proud!

För att dyka ner i ett tjatigt ämne ännu en gång… Det här med att använda sex som ångestdämpning? Ett riktigt modeämne, den här gången är det Hillevi Wahl som pratar om ämnet med utgångspunkt i en pjäs. Har vi inte nått någon sorts vägs ände på att dalta och plutta med kvinnlig sexuallitet? Det ska vara ett konstant gnäll om daddy issues och att man använder sex så fellll…

Ursäkta men vem har rätt att bestämma över vem som använder sex ”rätt”? Det beror väl på från person till person? Det är så fruktansvärt lutheranskt detta med att kulturellt tokhypa hur allvarligt det är om man då och då använder njutningsmedel för något annat än att bara egoboosmåbra:asig. Godis får man absolut bara äta efter maten om man redan har en suuund och fin vikt och bara några bitar i taget. Vad hände med att gluffsa i sig en liter glass för att man är lite sur och deppig ibland? Samma sak med sex. Vem har bara sex när man är på toppenhumör och jättegladkåt redan från början?

Mycket få människor, även kvinnor, mår dåligt av att tröstaäta och bråkligga lite någon gång ibland. Som vanligt finns det en gräns och det brukar framgå tydligt när den överstigits. Däremot ska vi fråga oss; är det egentligen ett problem att ibland använda sex på något annat sätt än glatt barbievis? Kan vi snälla slippa bilden av att alla tjejer som har sex i något högre grad egentligen bara saknar sin pappa och egentligen mår dåligt på insidan?

”Innerst inne är hon en rädd flicka som längtar efter sin pappa”. Finns det något sorts vetenskapligt bevis på att alla som har sex mer än en gång i veckan har dålig papparelation? Eller att avsaknaden av en perfekt fadersfigur per automatik leder till att kvinnor blir så där snuskigt osund intresserade av sex? Jag tror knappast att hedenhösarna knackade in grottmålningstecknet för ”frihet” i svanken bara för att pappsen hade dött i senaste mamutjakten. Kulturella grejer kan bli självuppfyllande profetior om vi låter dem bli det. Om alla hela tiden poängterar biologiskt arv som är fasligt viktigt är det klart adoptivbarn reser jorden runt för att ”hitta sig själva” fast det här med biologiska föräldrar i de flesta andra tider och kulturer inte alls ansets spela särskilt stor roll för personlighet.

Samma sak med sex. Alla har vi sex ibland för att vi är griniga och frustrerade, för att vi vill trösta oss lite, för att vi är uttråkade (ooyess, det finns få situationer som kan göra en så omotiverat kåt som en tråkig dag på jobbet), för att bli sams igen, och för att dämpa ångest. Detta behöver väl inte nödvändigtvis vara ett sjukdomstillstånd? Som sagt extremt lutheranskt KOM IHÅG ATT MAN BARA FÅR ÄTA EN KAKA! ÄVEN NÄR DU ÄR SJÄLV FÖR GUD SER DIG ALLTID! DICIPLIN!

Kan vi snälla sluta diskutera kvinnor och flickor och deras sexuallitet som sköra små duvungar som det är fel på om de tröstknullar lite ibland? (observera att jag även räknar in sex på egen hand, det är ju trots allt vanligaste regelbundna sexet för många av oss) Vi håller på och kämpar för jämställdhet och bli tagna på allvar här. Underminera inte det ännu mer genom att ge intrycket av att en fin och frisk tjej bara kan ha sex när hon är glad, på topp, nöjd och sugen, med släckt ljus och super självkänsla. Man är inte ett trasigt offer bara för att man gråtrunkar ibland.

Det här är attityden girls!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s