Farsen fortsätter

Nu har den andra domen kommit i fallet med de dömda mangateckningarna, en hel del ströks från åtalet och böterna sänktes. Grundfelet kvarstår, man kan inte kriminalisera teckningar! Den här laget är Sveriges just nu största FUBAR lag, att en ytterligare prövning kommer är inte säkert eftersom lagen trots allt ser ut som den gör. Istället finns bara en sak att göra. Riv upp lagen, gör om, gör rätt. Och när ska alliansen fatta att Ask är en av deras storsta bockar om foten? Jag vägrar tro att den inte finns en mängd personer som skulle göra hennes jobb så mycket bättre, jag tror faktiskt rent av att det knappt finns någon som skulle göra det sämre.

Expressen 1, 2, Aftonbladet.

Annonser

2 thoughts on “Farsen fortsätter

  1. Man undrar ju om tecknaren möjligtvis stack ett barn med pennan eller på något annat sätt såg till att barn kom till skada under teckningsprocessen.
    Det är väl ändå så att vi ska skydda barn, inte bestämma vad folk ska tänka?
    Personligen ser jag rött när barn framställs i sexuella situationer med vuxna på samma sätt som jag tar illa vid mig av alla former av påtvingat sex.
    Det är klart att vi ska värna om barnen men snälla politikerväsen: håll huvudet kallt och se till de verkliga problemen.

  2. Ett litet tillrättaläggande… Böterna sänktes inte egentligen. Det blev samma antal dagsböter, men eftersom den åtalade förlorat sin inkomst så slutade den faktiska penningsumman på en mycket lägre nivå… men domstolen sänkte inte böterna. Det gjorde Bonniers.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s