Blanda up featuring Kalle Svartskalle

Den här artikeln om humor gänget Grotescos video ”Blanda upp” var dagens lilla upplyft, mycket bra. Dels för att jag tycker Micke Lindgren som intervjuas verkar vara en av de smartare och vettigaste personerna någon grävt upp på länge. Inget hycklande och hymlande, utan intressanta åsikter.

Sen dels förstås för att det är viktigt att påminna sig om att hur idiotisk rasismen än är som ideologi så är den tydligen inte död ännu. För tydligt så är det en grej för många att människor med olika hudfärg ligger med varandra. Ungefär som att det är en grej för många att två tjejer eller två kilar ligger med varandra. Bitch please.

Ok, jag kan illustrera rasismens dåliga sidor med en Bamse serie som jag läste när jag var typ fem på ämnet.

Den heter kalle Svartskalle och handlar alltså om ett fotbollslag med igelkottsungar. En av igelkottarna har svarta taggar på huvudet istället för bruna. De andra igelkottarna retar honom för detta och låter honom inte vara med och spela. Kalle blir ledsen. Skalman rycker in, han tar med de andra små igelkottarna och visar dem en mycket pedagogisk film. Denna får dem att förstå att det är dumt att inte låta någon vara med att leka bara för att han svarta taggar på huvudet. De säger förlåt till Kalle och han får spela fotboll med det igen.

Nå, om jag hade haft en ideologisk övertygelse som faktiskt på ett övertygande sätt kan motbevisas i en Bamse serie hade jag kanske känt vid det här laget att det var dags att ompröva denna. Men inte rasisterna inte. Jag menar en sak är det väl om vi talar mångkultur, kulturkrockar osv. Men, det gör inte den omnämnda Grotesco videon. Det enda den talar om är att vi ska ligga med varandra hur vi än ser ut. Det enda man kan ha emot den, förutom om man då är pryd och tycker det var olämpligt mycket sex i videon, är alltså om man är emot det som rassarna själva kallar för ”rasblandning”. Vilket är en idiotisk term förstås eftersom vi inte är olika människoraser. (vilket jag vet att jag brukar tjata om)Och varför i allasin dar skulle man vara det om man inte helt enkelt är rasist? Att människor med mycket olika genetisk bakgrund får avkomma ihop är nämligen tipp topp rent genetiskt, det vet varenda högskolebiolog. (det framhäver starka gener istället för inavel som framhäver de svaga)

Och som de säger så bra och träffande i intervjun, att reagera på när människor ser annorlunda ut, det är en biologisk störning vi har som vi behöver bekämpa. Den är naturlig men inte särskilt önskvärd, och helt ärligt, det tar inte många stadier av mognad för att komma över sin första instinktiva reaktion. Man kan få barn att komma förbi denna med en Bamse serie. Så frågan är var gick det fel för de vuxna som stör sig på att se en musikvideo om svarta och vita som ligger med varandra? (eller som de uttrycker det i artikeln; ”mitt recept är att knulla mycket” inte helt dumt, sociala och personliga band mellan grupper är bra vaccin mot fördomar.)

Som sanna liberaler som måste ”försvara yttrandefriheten även om den upprör folk” så måste vi givetvis sprida videon ännu mer! Hate:a på bara rasbiologer…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s