It´s called sex. It´s fun. You should try it.

Nu måste jag skriva av mig sådär igen, irritationsnivån är på topp just nu. Seriöst, är det konstigt på något sätt att gilla sex? Är det särskilt onaturligt att vi som biologiska varelser tycker det är latjolajbans att göra just det där som vi behöver för att fortplanta oss, vilket vid sidan av att säkra vår egen överlevnad är den starkaste instinkten vi överhuvudtaget har. Är det då en sån högoddsare att många faktiskt tycker det är sjukt kul och härligt att ligga? Jag funderar över detta eftersom vi pratar så konstigt om sex, på ett sätt som vi aldrig skulle prata om andra saker som ter sig väldigt naturliga för oss.

.

Den här gången var det Elle som väckte min irritation. Jag gillar ju mode, och massa bilder på snygga kläder. Jag tycker Elle har en hel del sånt men att tidningen faktiskt förutom det har bra texter och ofta jäkla duktiga skribenter. Men i det senaste numret blev jag trött och mycket besviken på deras text om porr. Man kan ju tycka att i en sådan tidning för vuxna människor kan man väl i alla fall försöka hålla en resonerande och saklig ton. Tyvärr gjordes inte det i det här reportaget utan istället gick man i fällan och återgav bara rakt upp och ner de klyschor som det sexualfientliga hederssamhället hela tiden producerar om sexualitet i allmänhet och kvinnors sexualitet i synnerlighet. Denna artikel var inte fullt så vidrigt fördomsfull som den hemska undersökningen i glamour här tidigare i år men inte långt ifrån tyvärr. (tyvärr kan jag inte länka för den finns inte digitalt)

.

För det första har vi hela vinklingen, ”Hur hanterar man att killar kollar på porr?” Det finns inget intresse över att alls skriva om porr i största allmänhet som något könsneutralt utan själva ingångspunkten är att porr är smutsigt och utpräglat manligt. Som kvinnlig läsare förväntas man gå in med inställningen att porr är smuts. Fint sex som tjejer har innefattar inte porr.

.

Här kan vi sen läsa att skribenten som skrivit texten tycker att det ”smakar illa i munnen” av att skriva om porr, ”porrdilemmat” gav Malin (i texten) en sån chock att hon funderade på att göra slut för hon blev så äcklad av att hennes karl kollar lite på redtube ibland (??!!) hon bestämde sig för att hon måste ”acceptera hans brister” (och han dina uppenbarligen…) Att vissa blir helt besatta av att ”avslöja sina mäns porrsurfande” (utan att reflektera över hur deras eget beteende bidrar till att de inte bara kan prata öppet som saken). Några so called experter berättar om hur män i regel kollar på porr för att de inte kan kommunicera och inte kan känna närhet, inte kan förstå sina känslor. Det är en ”perversitet inom oss” som vi måste bekämpa. (HAHAHAHA) Den mest nyanserade tjejen de pratar med hon är ok med att hennes kille har ett privatliv, men hon vill förstås ”Absolut inte hitta sin kille framför en porrfilm” (Va? Ni kunde seriöst inte hitta ett enda par som glatt kollar på porr tillsammans och kanske spelar in lite själva också?) Och så min favorit: Experten lugnar, män kollar inte på porr för att de är ”kroniskt kåta”, kåthet är bara ett symtom på stress och olust. Snyftbuhuhu. (Vad jag vet så är kåthet vanligtvis ett symtom på att man är kåt.)

.

När man snackar experimenterande och utvidgad sexualitet så brukar folk ofta dra upp självskadebeteende och att det måste vara något fel på den som gillar att ligga. Typ; ”dina föräldrar älskade dig inte tillräckligt, därför gillar du analsex”, som vi såg exempel på ovan. Jag funderar lite över vad man egentligen menar med ”självskadebeteende” i den här diskursen. Ett beteende man har trots att det är skadligt för din hälsa, som man vet inte är bra men som man utövar ändå på grund av att man är så skadad att man inte förmår att agera efter sitt eget bästa. Man behöver hjälp och terapi för att sluta med det som skadar dig. Detta hörs ofta om folk i sexbranchen, men även om de som bara har väldigt mycket sex i största allmänhet. Samhället och vården ska liksom fånga in dessa personer och visa hur fel deras beteende gör och att de egentligen skadar sig själva och att de måste sluta för att bli normala. Man drar skitstora växlar på detta eftersom det har att göra med personens psykiska hälsa och heder. Sex är ju de facto sällan särskilt skadligt rent fysiskt. Lite blåmärken och ett ömt kön typ. Att hålla på och självskada sin heder är liksom mycket värre än att döda sig själv med att röka.

För att egentligen, håller vi inte alla på mycket med självskadebeteende rent fysiskt? Vi röker, äter på tok för mycket socker, fett och kolhydrater vilket är den enskilt största faktor till att folk dör i förtid av hjärtattacker. Detta talar vi däremot inte alls om på samma sätt. För visst, det finns de som är groteskt feta och som på ett väldigt direkt sätt riskerar sitt liv. Och i flera av de fallen så handlar det om ett rent matmissbruk som bottnar i att man mår mycket dåligt rent psykiskt. Det ser vi och diagnostiserar som så också. Men långt ifrån alla som ”självskadar” sin kropp gör det så drastiskt. Du vet, man tar en cigg då och då, man äter en extra glass, man tör stor portion på lunchen. Man har ett par kilon för mycket, man har dålig kondis. Men inte blir man anklagad av samhället för att vara emotionellt stört och oförmögen att fatta egna beslut för det? Här förstår vi att det inte handlar om något dramatiskt ”självskadebeteende” Och inte påstår någon att Göran Persson åt lite för mycket för att han hade en psykorelation med sin morsa? För vi kan faktiskt förstå att man äter lite för mycket och tränar lite för lite ibland för att det är; Gott, Kul, Skönt och nice i största allmänhet.

.

.

Men vi verkar ha så mycket svårare att acceptera att man bara kanske spelar in porr för att man tycker det är jäkla gött att knulla. Istället är man skadad och inte längre att betrakta som en vuxen individ. Är inte det ganska konstigt och inte helt ok? Vet ni va alla moralpanikare där ute, man kan bara kolla på porr för att det är kul, och för att man är kåt. Tjejer kan också gilla porr, porr är faktiskt riktigt bra för att hålla sexet spännande och få inspiration. All porr är inte likadan, man kan leta upp en genre som passar just dig.

Kom igen; It´s called Sex. It´s Fun. You should try it.

Annonser

2 thoughts on “It´s called sex. It´s fun. You should try it.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s