sverigedemokraterna.se

Jag följde i går och idag en diskussion på modellbilder.se:s off topic forum som kan vara ganska underhållande om man bortser från att folk tenderar att fokusera på de minst intressanta delarna av ämnet. Men nu diskuterades Sverigedemokraterna. Och tack vara att den diskussionen påbörjades där gick jag in på sverigedemokraterna.se och läste på deras eget material. Väldigt intressant faktiskt! Gör en koll själva så förstår ni vilket populistisk parti de verkligen är. För att gott kunna argumentera för varför de har så fel. Exempel:


De är för ett bättre djurskydd. O så fint och öh, tilltalande för små brudar i stan med knähundar. Vi har ett fin fint djurskydd i Sverige, men skitstövlar finns alltid, vi har ett system för att straffa sådant. Jag vet dock att djur är djur och inget annat. Att göra våra husdjur till människor är ett tydligt populistiskt tecken i tiden. Observera hur de använder orden ”Sexuella övergrepp mot djur ” Observera också; Att alla former av religiös ritualslakt skall vara förbjuden” Varför? För att det är plågsamt, eller för att det är religiöst? Och varför lider djuren mer av att bli slaktade religiöst än icke religiöst? Eller vänta, är det kanske för att Judendomen och islam har detta och det är just dessa religioner man vill stänga ute? Hmmm

Ett av flera exempel från deras invandrings politik; Skärpa villkoren för svenskt medborgarskap. ”Ett grundkrav ska vara att man levt i Sverige permanent och laglydigt under lång tid, att man behärskar svenska språket i tal och skrift, samt har tagit till sig den svenska kulturen.” Vad är svensk kultur?? Snäll definiera detta för mig som är halvtysk och tydligen inte fattar. Knätofsar och folkdräkt? Har ni en sån hemma i garderoben? Rotfrukt och knölpotatis? Om nu någon blir svensk medborgare, då är denna att betrakta som en svensk. Och vi ska väl ställa samma krav på alla svenskar? Om Muhammed måste ha levt laglydig för att få stanna här, varför måste inte Nisse också det? Ska vi tillämpa en klassisk medeltida lagstiftning med laglöshet? dvs när man begår ett brott så ska man utvisas ur landet? Då ska det gälla alla svenskar, oavsett namn och hudfärg.

Slå vakt om kärnfamiljen och det traditionella äktenskapet som samhällets bas.

Värna om varje barns rätt till en mor och en far, vilket bland annat innebär en återgång från besluten om att ge samkönade par adoptionsrätt och lesbiska par rätt till insemination.

Verka för ökad valfrihet inom barnomsorgen och förbättrade villkor för de föräldrar som väljer att själva ta hand om sina barn i hemmet.

Pris för årets kvinnofälla går till… *trumvirvel* Jag älskar det här med traditionella familjevärderingar. Varför är en ”traditionell” familj bättre? Var finns den forskning som visar att gammalt är bra? Att de är homofober är väl inte så svårt att räkna ut, men det är intressant att verklgien punkta ner varför deras resonemang är fel. För att de utgår ifrån saker som att ”det alltid varit så” att äktenskapet har varit oförändrat fram tills nu. Det stämmer inte. Det har alltid funnits stora variationer i hur ett äktenskap ser ut. Det kryllar av andra egenskapsförklaringar som att ”Män och kvinnor är födda olika och har alltid varit olika” Säger vem Sd?? Säger vem?

”Sänka fastighetsskatten och inkomstskatten för låginkomsttagare.” Hmmm… sist jag kollade va Fastighetsskatten borttagen.. Hur ligger det till med uppdateringen??
Slå vakt om en tillväxtinriktad, men ansvarstagande marknadsekonomi.”
Ok.. marknadsekonomi alltså… ”Verka för att minska utflyttningen av svenska arbetstillfällen till andra länder.” Samtidigt vill man inte ha frihandel utan öka protektionismen hur går det ihop?? Och det är typ, all deras ekonomiska politik. Det krävs mer tråk med skatter än så om man verkligen vill styra ett land sd.

”Avveckla den skattefinansierade hemspråksundervisningen” Attans, jag som tysk antar jag att jag kommer bli av med Tyska C då? Eller? Nej just det, det gäller bara hemspråk som vi tycker är konstiga. Men det makes sense. Med tanke på att alla forskare hittills menar att en god kunskap i modersmålet ökar möjlighen att lära sig ett andra språk. Vettigt beslut.

Det är direkt skrattretande att Sd säger sig vara emot ett ”Kallare Sverige” De vill råda bot på detta genom att införa ordningsbetyg, tvångsförflyttning, sänkt straff ålder, inga permanenta uppehålls tillstånd så man måste leva med hotet att avvisas och ökad militär. Det låter som ett varmt och mysigt samhälle för mig.

Jag fann också mig själv att mer än någonsin önska att folk var lika tvingade att nota det de skriver i politiska texter som man är i akademiska texter. Det kryllar av uttalanden som ”Sen tidernas begynnelse”, ”det är allmänt känt att”, ”alltid i alla länder”… man kan inte göra sådana uttalanden. Ska man göra det måste man redovisa sina källor, vilket de inte gör.

Snälla Sd, ni är ett populistiska patetiskt parti som inte har en aning om hur politik verkligen fungerar, och ja, sorry, ni är rasister. För när det kommer till kritan så bedöms inte svenskhet efter religion, inte efter språk kunskap, inte efter gemensam värderingar utan efter yttre faktorer som hudfärg, utseende och namn.

En definition av en svensk är att den har ett svensk medborgarskap. Allt utöver det är känslovärderingar. Om det är flera tusentals svenskar som är muslimer, då är islam en SVENSK religion. Om vi ska utvisa någon för att han begår ett brott, då ska vi utvisa alla svenskar som gör det! Inte bedömt efter hudfärg och namn.
Under medeltiden då det kom massor av handelsmän och hantverkare från tyskland, Holland och resterande Europa till Sverige gnällde nog ”svenskarna” då också, men idag är deras sedjevänjor helt integrerade i vår kultur. Julgran, typ hälften av alla våra ord, mycket av vår mat, allt det kom utifrån och det tog vi till oss. Sverige måste få leva och förändras.

Gå sen till sist in på deras kampanj ”Enkel matematik” i marginalen. Den är ganska äcklig. Så här enkelt är det! Men toppen, varför har inte våra politiker i alla tider kommit på det! haha, det va ju så enkelt! och man behöver ingen utbildning för att styra ett land, tjoho, det är ju så enkelt. Vad är det för inställning??
Ja, jag vill jätte gärna att en person med den inställningen ska styra över mig.

Ingen förnekar väl att det alltid kommer finnas konflikt i samhället då människan som varelse är en konfliktsökande varelse och då vi tenderar att dela upp oss själva i subgrupper. Men en av de viktigaste sakerna vi kan göra för att motarbeta dessa är att lära oss skilja på fakta och känslor/fördommar. Och det kan inte sverigedemokraterna.

Annonser

3 tankar om “sverigedemokraterna.se

  • Eran? Nu vet jag inte vad du menar med eran eftersom jag inte tillhör någon grupp utan alltid pratar för mig själv. Jag röstar på centern men är ännu inte ens medlem i partiet utan funderar bara på det. Alltså kan jag inte uttala mig ännu om ”eran” politik utan bara om min egen personliga uppfattning.

   Hur jag slår mot samerna, jo, jag slår väl förhoppningsvis ingen, det är en så otrevlig vana tycker jag. Men jag har en del åsikter om politiken som bedrivits mot samerna som grupp av den svenska staten, det erkänner jag gärna.
   För det första tycker jag att det är bajs att staten många gånger brutit mot juridiska kontrakt som upprättats med enskilda samiska medborgare vad gäller markavtal (vilket gjordes mycket vid sekelskiftet) Vidare är det ju för jävligt att samerna fått utstå förföljelse för sin tro (vidskepelse enligt kyrkan) och sitt språk (som inte fick talas i skolorna så sent som på 80 talet.) Jag tycker det är helt i sin ordning att samerna har ett visst självbestämmande i och med sametinget, och att det är viktigt att vi idag jobbar hårade för att utreda de förtryck som de utsatts för som grupp och undvika att det händer igen.

   Samtidigt är jag starkt kritisk till den typ av romantiserade bild som ofta finns av ursprungsfolk (De står närmare naturen, de vill bo i hyddor för att det är deras kultur, de är en homogen grupp osv) Samerna är självklart lika mycket människor som alla andra. Och förtjänar självklart samma rättigheter vad gäller bostadspolitik, utbildning och dyl. Att ursäkta en sämre levnadsstandard genom att säga att de vill ha det så för att det är deras kultur är typsikt exempel på ursäkter för att avskärma en grupp från övriga samhället och hålla kvar dem på en lägre utvecklingsnivå rent materiellt.

   Det finns en intressant undersökning av diskursanalytikerna Wetherell&Potter där de undersöker synen på maorerna på nya zeeland hos den vita majoritets befolkningen. Synen på att maorerna måste ”bevara sin kultur” genom att tex inte flytta till städerna och ta vanliga jobb, för att de skulle må dåligt då, om de ”förlorade sin identitet” är en vanlig föreställning o mandra folk. Sen att alla vi andra funkar utmärkt när vi kan plocka och välja själva vilka delar av kultren vi vill ha och bevara, vilka vi vill omarbeta och när vi tar till oss av moderniteten för att höja vår materiella standard det tänker man inte på. Allra minst att Maorerna kanske fungerar likadant.

   När det kommer till ursprungsfolk vill vi gärna stänga in deras kultur som en utrotningshotad art och bevara den på ett fixerat stadie. Sanningen är ju att ingen kultur är fixerad, att allt förändras och tar nya intryck. Samerna får självklart bevara de delar av sin kultur som är viktiga, men lika viktigt är det att de tillåts att fullt delta i resten av samhället på lika villkor och att de inte hålls tillbaka som någon typ av se värdighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s